Bansko Kapama (versiunea moderna)

Printeaza

Bansko Kapama din: costita de porc, rasol de vita, carnat, vin, zeama de varza, ulei, amidon, sare, piper, faina, apa, orez arborio, varza murata, pulpe de pui, ceapa, unt, usturoi, ulei, supa de pui, smantana, menta, dafin.

Ingrediente:Bansko Kapama

  • 500 g costiţă de porc fără oase (o bucată subţire)
  • 300 g rasol de vită fără oase
  • 150 g cârnat sângerete
  • 200 ml vin roşu sec
  • 400 ml zeamă de varză acră (moare)
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 lingură de amidon
  • sare şi piper negru şi roşu după gust

Pentru aluat:

  • 1 cană de făină
  • apă pentru aluat

Pentru garnitură:

 

  • 300 g orez arborio
  • 500 g varză murată
  • 300 g pulpe de pui
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2 linguri de smântână
  • 4 căni de supă concentrată de pui
  • 1/2 legătură de mentă sălbatică proaspătă
  • 1/4 legătură de mentă de grădină proaspătă
  • 2 frunze de dafin
  • sare şi piper negru după gust

 

Mod de preparare:

Asezonaţi carnea de porc şi de vită cu sare, piper roşu şi piper negru. Apoi, peste carnea de porc puneţi-o pe cea de vită, iar deasupra şi rulaţi.

Legaţi rulada cu sfoară de bucătărie şi prăjiţi-o pe toate părţile, pentru a căpătă gust de carne prăjită. Transferaţi-o intr- un vas de lut, peste care turnaţi moarea şi vinul.

Apoi acoperiţi cu capacul şi pregătiţi un aluat de vâscozitate medie, cu care îl veţi prinde mai bine de vas. Introduceţi preparatul în cuptorul preîncălzit la 140°C timp de cinci ore sau la 100°C timp de 8-10 ore.

Turnaţi sosul fripturii într-o cratiţă şi fierbeţi-l până când scade la jumătate. Ingroşaţi-l cu amidonul dizolvat în puţină apă rece şi lăsaţi-l într-o parte.

Pentru garnitură, încălziţi uleiul şi jumătate din unt şi prăjiţi ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Adăugaţi pulpele de pui, tocate mărunt la rândul lor. Imediat ce au prins o culoare aurie, adăugaţi varza murată şi ţineţi pe foc până când lichidul se evaporă. Adăugaţi frunzele de dafin şi orezul, amestecând imediat.

Turnaţi supa, puţin câte puţin, aşteptând ca orezul să absoarbă lichidul. Odată ce garnitura e gata, opriţi focul, asezonaţi cu sare şi piper negru, adăugaţi restul de unt şi smântână şi presăraţi menta de grădină şi pe cea sălbatică, tocate mărunt şi amestecaţi.

Aşezaţi un strat de orez într-un inel, apoi unul de varză murată şi ornaţi cu piper roşu. Apoi puneţi o felie de ruladă în lateral şi stropiţi farfuria cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.