Banane cu bezea

Printeaza

O reteta de banane cu bezea si zahar, baton de vanilie, orez, lapte, oua, gelatina de fructe si unt.

Ingrediente:Banane cu bezea

  • 3 banane medii
  • 150 g zahăr
  • un baton vanilie
  • 4 linguri orez
  • 1 lapte
  • două bucăţi de za­hăr
  • două ouă
  • o lingură gelatină de fructe
  • 30 g unt

 

Mod de preparare:

Faci un sirop din 50 g zahăr, vanilie şi un pahar de apă, în care înmoi 5 minute bananele. Apoi le scoţi şi laşi siropul să se răcească. Sepa­rat, fierbi orezul 20 minute în lapte, împreună cu zahărul.

Desfaci gălbenuşurile în siropul de bana­ne şi amesteci cu orezul. Aşezi orezul moviliţă într-o formă unsă cu unt, cu bananele puse de jur îm­prejur. Acoperi preparatul cu albuşurile bătute cu zahărul rămas, apoi dai la cuptor 8-10 minute.

Ba­nanele se servesc în vasul în care s-au copt; torni deasupra gelatina de fructe.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.