Banane caramel şi iaurt cu biscuiţi amaretti

Printeaza

O reteta delicioasa de desert din: banane, zahar tos, suc de lamaie, miere, smantana, iaurt, biscuiti.

Ingrediente:Banane caramel şi iaurt cu biscuiţi amaretti

  • 5 banane mari
  • 2 linguri de zahăr tos sucul de la o lămâie
  • 2 linguri de miere lichidă, plus extra pentru stropit
  • 200ml de smântână slabă
  • 200ml de iaurt natural
  • o mână de biscuiţi amaretti, uşor zdrobiţi

 

Mod de preparare:

Curăţaţi de coajă şi tăiaţi pe lungime două banane mari. Aşezaţi-le cu partea tăiată în sus, pe o tavă, şi presăraţi-le cu zahăr tos. Daţi-le la cuptor, lăsaţi-le până când zahărul se caramelizează, apoi lăsaţi-le câteva minute la răcorit.

Curăţaţi de coajă şi pasaţi restul de banane cu o furculiţă, apoi amestecaţi-le cu sucul de lămâie şi miere. Bateţi iaurtul şi smântână până când se omogenizează. Amestecaţi cu piureul de banane şi adăugaţi jumătate din cantitatea de biscuiţi zdrobiţi.

Aşezaţi bananele caramelizate în 4 pahare pentru servit (dacă sunt prea lungi, tăiaţi-le în două) şi adăugaţi deasupra piureul de banane. Presăraţi restul de biscuiţi şi stropiţi cu puţină miere, înainte de a servi.

Banane caramel şi iaurt cu biscuiţi amaretti

Banane caramel şi iaurt cu biscuiţi amaretti

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.