Banana in aluat fraged

Printeaza

Banana in aluat fraged din: faina, unt, zeama de lamaie, apa, coaja de lamaie, sare, banane, zahar, scortisoara, miez de nuca, ou, fructe confiate si zahar pudra.

Ingrediente:Banana_in_aluat_fraged

pentru aluat:

  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 120 ml apa
  • 15 ml zeama de lamaie
  • 1 ou
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita sare

pentru umplutura:

  • 4 banane
  • 50 g zahar cristalizat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 50 g miez de nuca macinat
  • 1 ou
  • 20 g fructe confiate

pentru decor:

  • 50 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se amestecă, într-un castron mare, 100 g unt, apa rece, coaja şi zeama de lămâie, oul, sarea şi, la sfârşit, faina. Se amestecă mai întâi cu o lingură de lemn şi apoi cu mâna. Aluatul obtinut se întinde pe planşetă, peste el se pune restul de unt, se împătureşte şi se lasă la rece 30 de minute.

Se scoate din frigider, se întinde din nou, se împătureşte şi se lasă la rece 15 minute. Se procedează la fel încă o dată. Se amestecă zahărul cu nuca măcinată şi cu scorţişoara. Se curăţă bananele de coajă, se ung cu oul bătut, se tăvălesc prin amestecul de nucă, zahăr şi scorţişoară şi se înfăşoară în aluat fraged.

Se strâng rulourile de aluat la capete, deasupra se presară cubuleţele de fructe confiate şi se dau la cuptor într-un vas termorezistent pentru circa 35 de minute. Se servesc pudrate cu zahăr.

Banana in aluat fraged

Banana_in_aluat_fraged

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.