Bame umplute in aluat de cartofi la cuptor

Printeaza

 Bame umplute in aluat de cartofi la cuptor din: bame, otet, piper, dafin, usturoi, costita afumata, ulei, ceapa, faina, bulion, cartofi, telemea, ou, rosie, patrunjel.

Ingrediente:Bame umplute in aluat de cartofi la cuptor

  • 500 g bame mijlocii
  • oţet
  • piper boabe
  • dafin
  • 2 căpăţâni usturoi
  • 200 g costiţă afu­mată
  • ulei pentru prăjit
  • 2 cepe
  • 50 g făină
  • 2 linguri bulion
  • 500 g piure de cartofi
  • 150 g brânză telemea, mai uscată
  • 1 ou
  • 1 roşie
  • 1 legătură de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi bamele, le speli bine în apă rece şi le pui într-o strecurătoare deasupra unui vas. Torni peste ele o cană de oţet fierbinte în care au clocotit foaia de dafin şi piperul, le clăteşti în jet de apă rece şi repeţi operaţia până se elimină mucilagiul bârnelor.

Le laşi la scurs şi la răcorit, apoi umpli jumătate din ele cu fâşii de costiţă afumată, şi foloseşti căţei de usturoi întregi sau cu felioare, tăiate în lungime, dacă sunt căţeii prea groşi, pentru a umple cealaltă jumătate.

Intr-o cratiţă căleşti în ulei fierbinte cepele tocate mărunt, adaugi apoi făina, amesteci şi stingi cu bulion şi o lingură de oţet păstrat de la opărire. Adaugi bamele, o ceaşcă de supă concentrată şi fierbi înăbuşit până scade bine.

Amesteci piureul cu brânza rasă şi oul şi împărţi compoziţia obţinută în două. întinzi jumă­tate într-un vas rezistent la cuptor, pui umplutura de bame, apoi compoziţia de piure şi brânză şi dai la cuptor pentru 30 de minute.

După 20 de minute scoţi vasul, aşezi roşia tăiată felii şi mai dai la cuptor pentru încă 10 minute. La final presari pătrunjelul tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.