Bame in untdelemn

Printeaza

Bame in untdelemn din: bame, sare de lamaie, ceapa, untdelemn, suc de rosii, sare, piper.

Ingrediente:Bame in untdelemn

  • 2 kg bame
  • un vârf de cuţit de sare de lămâie diluată în puţină apă sau o lingură de oţet
  • 2 cepe
  • untdelemn
  • suc de rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se aleg 2 kg de bame, mici, tinere şi proaspete; se curăţă, se spală şi se opăresc trei-cinci minute în borş, adăugând un vârf de cuţit de sare de lămâie diluată în puţină apă sau o lingură de oţet.

Se scot şi se lasă pe o sită să se scurgă. Se curăţă două cepe, se spală, se toacă mărunt şi se pun, într-un vas cu untdelemn, pe foc.

Se amestecă mereu cu o lingură de lemn până ce se înmoaie bine, apoi se pun bamele şi se călesc uşor, amestecându-le cu mare atenţie pentru ca să nu se sfărâme.

Se adaugă suc de rosii si se potriveşte de sare şi piper. După câteva clocote, mâncarea de bame este gata şi se pune imediat, fierbinte, în borcane.

La fiecare borcan se adaugă un vârf de cuţit de conservant diluat în puţină apă caldă. Se închid borcanele şi se fierb la bain-marie 20 minute, în prima zi, iar în a doua zi, 10 minute.

Când se desface un borcan, se răstoarnă conţinutul pe o farfurie lungă şi se presară deasupra pătrunjel verde spălat şi tocat mărunt.

Se serveşte rece sau se poate încălzi uşor, fără să deea în clocote, pentru ca bamele să rămână întregi.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.