Bame cu creveţi

Printeaza

O reteta delicioasa de bame cu: creveti, sunca, ceapa, usturoi, pasta de tomate, orez, sare, patrunjel, cimbru, piper, grasime, apa.

Bame cu creveţi

Ingrediente:

  • două felii de şuncă
  • 600 g bame feliate
  • 900 g creveţi
  • 300 g ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • o conservă cu pastă de tomate
  • 600 g orez fiert
  • sare
  • piper
  • o linguriţă de pătrunjel şi una de cimbru
  • o jumătate de linguriţă de piper cayenne
  • două linguriţe de grăsime
  • o cană de apă

Mod de preparare:

Se taie şunca în bucăţi mici şi se sotează într-o tigaie împreună cu bamele şi ceapa tocată. Când s-au călit, se adaugă pătrunjelul, usturoiul, pasta de tomate. Se ţine la foc mic încă minute.

Se adaugă apa, creveţii, sarea, pipe­rul şi cimbrul. Se lasă deasupra focului timp de o oră, la foc foarte mic. Se serveşte în boluri, cu un munte de orez în centrul fiecărui vas.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.