Bame cu carne de vita si vin

Printeaza

Bame cu carne de vita si vin din: carne de vita, bame, rosii, ceapa, faina, sare, otet, ulei, vin, patrunjel.

Ingrediente:Bame cu carne de vita si vin

  • 1 kg carne de vită
  • 800 g bame
  • 300 g roşii sau 1 lingură de pastă de roşii
  • 1 ceapă
  • 1 lingură făină
  • sare
  • 1 lingură oţet
  • 120 ml ulei
  • 1/2 pahar de vin
  • pătrunjel verde

Mod de lucru:

Tăiaţi carnea în bucăţi, săraţi-le şi înăbuşiţi-le în puţin ulei. Când sunt gata, scoateţi-le pe un platou şi, în sosul rămas puneţi făina şi ceapa tocată; căliţi-le puţin, apoi stingeţi-le cu supă sau apă şi cu bulion din roşii curăţate în prealabil de pieliţe şi seminţe.

Lăsaţi vasul să fiarbă pe foc domol 20 de minute.

Strecuraţi acest sos peste carne şi daţi vasul la fiert. Separat, curăţaţi bârnele, opăriţi-le in oţet diluat, spălaţi-le bine şi, când carnea este pătrunsă, puneţi bârnele peste aceasta; fierbeţi-le încă 10 minute. Adăugaţi în preparat 1/4 pahar de vin şi fierbeţi în continuare.

Când aduceţi preparatul la masă, decoraţ-l cu pătrunjel verde.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.