Balmos

Printeaza

Balmos

Ingrediente:Balmos

  • 150 g unt
  • 2 litri smântână
  • 1 linguriţă sare
  • 1 kg mălai
  • 1,5 litri lapte acru

 

Mod de preparare:

Intâi se pune untul în ceaun să se topească la foc micApoi se adaugă smântână şi sarea, la fiert, amestecându-se des şi conştiincios. Când astea s-au încins se adaugă mălaiul (ca la o mămăligă ciobă­nească ce este, adică o parte „farină” la două părţi „zamă”)

Se amestecă şi se tot amestecă şi iar se amestecă, până răzbeşte la suprafaţă untul, ca nişte băltiţe de primăvară pe pământul mănos al mămăligii.

Acu se mai lasă o ţâră  vreo trei minute pe foc iute, să prindă coajă la cuptor e şi mai bine, că prinde crustă şi sus şi jos .

Dacă s-a rumenit  şi nu se poate să nu se fi făcut roşu frumos ca un miez de lemn de salcâm balmoşul e de pus  cu ceaun cu tot  pe fun­dul de lemn .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.