Balmoş oltenesc

Printeaza

O reteta de balmos oltenesc din: zer, malai, smantana, sare, unt si cas.

Ingrediente:Balmoş oltenesc

  • un litru de jintiţă sau zer
  • 500 g mălai
  • un pahar de smântână
  • sa­re
  • două linguri de unt
  • 300 g de caş

 

Mod de preparare:

Pui jintiţa la foc într-un ceaun mare, laşi să se încălzească, sărezi du­pă gust şi adaugi mălaiul în ploaie.

Amesteci cu lingura de lemn ca să nu se strângă mălaiul în cocoloaşe şi laşi să fiarbă la foc mic un sfert de oră.

Serveşti fierbinte cu felii de caş deasupra porţiilor de mămăligă. Se serveşte cu vin alb uşor îndulcit.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • turta de malai olteneasca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.