Balmos gustos

Printeaza

Balmos gustos din: malai, lapte, branza framantata, smantana.

Ingrediente:Balmos gustos

  • mălai cât pentru o mămăligă mai mică
  • 1/2 I lapte
  • 250 g brânză frământată de oaie sau brânză de burduf proaspătă
  • smântână (o cană)

 

Mod de preparare:

Se face o mămăligă la care în loc de apă se foloseşte lapte amestecat cu apă.

Când mămăliga este aproape gata, se adaugă brânza fărâmată mărunt şi se amestecă în continuare până ce se ajunge la consistenţa normală a mămăligii. Când este gata, mămăliga se răstoarnă pe un fund de lemn, de unde este servită caldă, cu smântână.

Este o mâncare tipic ciobănească, pregătită tradiţional la stână, pentru oaspeţii de vază.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.