Baklava

Printeaza

Baklava din: placinta, unt, nuci, zahar, apa, esenta de rom.

Ingrediente:Baklava

  • 1 pachet de foi de placinta (am pus Bella – 14 foi)
  • 150 g unt (ulei)
  • 400 g nuci macinate
  • 300 g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom

 

Mod de preparare:

Se da nuca prin masina.Topim untul,operatiunea de asamblare urmeaza sa se desfasoare in tava mare a aragazului.Ungem tava cu unt/ulei , impartim cantitatea de foi in jumatate.

Deci vor veni 7 foi, nucile apoi celelalte foi.Foile de placinta le punem pe rand, cate una, o ungem cu o pensula cu ulei.si tot asa pana ce le terminam pe cele 7.

Punem apoi nucile macinate, si din nou restul de 7 foi, unse individual cu ulei/unt topit. Manevrati cu grija foile pentru ca sun foarte firave si se rup repede. Daca se intampla sa se rupa nu este nici o tragedie. Le puneti asa.

Cat timp ungeam foaia pusa in tava, clelalte foi le tineam acoperite cu un prosop sa nu se usuce prea tare si sa se crape rupa bucatele cand le pun in tava.

Am terminat cu foile. Taiem toata baklavaua patratele (sau romburi – dupa preferinta si indemanare) cu un cutit bine ascutit.

Punem tava la cuptorul incins pentru cca 30 min.

Facem un sirop din apa si zahar, lasam sa fiarba pana se ingroasa putin. Stingem focul si adaugam romul.Scoatem tava de la cuptor si turnam siropul fierbinte. acoperim cu un prosop si lasam sa se raceasca (eu am pus intai hartie de copt deasupra, apoi prosopul pentru a nu se murdari de sirop).

Se consuma de preferat rece , dupa ce se lasa 2-3 ore sa se intrepatrunda aromele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.