Baghete impletite cu susan si chimen

Printeaza

Baghete impletite cu susan si chimen din: faina, drojdie, apa, zahar, sare, ulei, susan, chimen.

Ingrediente:Baghete_impletite_cu_susan_si_chimen

  • 1 kg făină
  • 1 lingură drojdie
  • 2 căni apă călduţă
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură ulei

Pentru decor:

  • susan
  • chimen
  • sare grunioasă

 

Mod de preparare:

Desfaci drojdia cu zahărul, puţină apă caldă şi doi pumni de făină. Frămânţi până face băşici şi laşi maiaua la crescut într-un loc cald. Cerni făina rămasă şi după ce plămădeala a crescut o amesteci cu uleiul şi sarea, turnând apă caldă, puţin câte puţin.

Frămânţi bine aluatul până nu se mai lipeşte de degete. Laşi la dospit. După ce a crescut, pui făină pe o planşetă şi rupi aluatul în câte pâinici vrei să faci.

Pentru pâinicile împletite, formezi 2 rulouri de cocă pe care le împleteşti, le ungi cu ulei şi le presari cu susan, chimen şi cu sare grunjoasă, după gust. Le pui în forme si le lasi la crescut.

Pentru japoneze, întinzi o bucată de aluat până formezi un rulou lung. Faci o buclă pe care o ridici şi o aşezi pe cele două capete ale sulului, apoi introduci cele două capete în bucla formată, le ungi cu ulei, presari şi pe ele susan, chimen şi sare grunjoasă.

Le pui în forme şi le laşi la crescut, tot la loc cald. După ce au crescut, le dai la cuptor, la foc potrivit, o oră.

Baghete impletite cu susan si chimen

Baghete_impletite_cu_susan_si_chimen

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.