Baghete cu mozarella

Printeaza

Baghete cu mozarella

Ingrediente:

  • 1 lămâie
  • 400 g mozarella
  • 1 legătură busuioc
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare, piper
  • 4 roşii
  • 6 baghete mici

Preparare:

Spălaţi lămâia, uscaţi-o, radeţi-i coaja stoarceţi-i sucul. Lăsaţi mozarella să se scurgă şi tăiaţi-o felii de 1/2 cm grosime. Pregătiţi busuiocul, rupeţi-i frunzuliţele.

Amestecaţi coaja şi sucul de lămâie cu uleiul, sarea şi piperul. Aşezaţi feliile de mozarella pe o farfurie plată, stropiţi-le cu sosul marinat cu suc de lămâie şi adăugaţi busuiocul. Acoperiţi şi lăsaţi totul circa 1 oră pentru ca toate ingredientele să se întrepătrundă. Pregătiţi roşiile şi tăiaţi-le felii de circa 1 cm. grosime.

Tăiaţi baghetele, aşezaţi roşiile şi mozarella una după alta şi acoperiţi cu cealaltă jumătate de baghetă. înfăşuraţi-le în hârtie şi legaţi-le cu sfoară de bucătărie, eventual, ornaţi-le cu busuioc.

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Arata foarte bine baghetele astea

  2. Arata chiar foarte bine. O sa fac si eu niste baghete cu mozzarella, mai ales ca am doi copii mici si trebuie sa-i rasfat mereu cu preparate noi 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.