Baghete cu cimbru

Printeaza

Baghete cu cimbru din: faina, untura, branza telemea, praf de copt, oua, seminte de susan, boia iute, sare, otet, piper, unt.

 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 350 g untură
  • 300 g brânză telemea
  • praf de copt
  • două ouă
  • o lingură de seminţe de susan
  • o lingură de cimbru tocat
  • un vârf de cuţit cu boia iute
  • sare
  • oţet
  • piper
  • unt

 

 

Mod de preparare:

Untura se amestecă bine cu un ou, sare, piper şi o jumătate de pliculeţ de praf de copt stins cu o linguriţă de oţet.

Se adaugă cimbrul tocat, boiaua iute, seminţele de susan şi brânza telemea dată pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Se mixează bine, ca să se încorporeze toate ingredientele, se presară făina cernută şi se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare.

Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Se întinde o foaie groasă de un centimetru, se taie bastonaşe egale ca lungime şi grosime şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se ung la suprafaţă cu ou bătut, se presară sare şi se introduc în cuptor.

Se coc la foc mediu timp de 25-30 de minute, se scot şi se lasă să se răcească.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pizza cu carne de vita

Baghete cu carne de vita

Baghete cu carne de vita din: carne slaba de vita, pasta de rosii si chilli, mozzarella, frunze de busuioc si bagheta. Ingrediente: 500 g carne slaba de vita, tocata 350 g pasta de rosii si chilli, din borcan 25 g mozzarella, scursa si rupta in fasii 1 mana frunze de busuioc, rupte 1 bagheta alba […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Interesanta baghetele cu cimbru. Ia sa fac si eu asa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.