Baclava cu visine si iaurt

Printeaza

Baclava cu visine si iaurt din: foi de plăcintă, oua, zahar, unt sau margarina, iaurt, esneta de vanilie, praf de copt, visine, apa, frişcă.

Baclava cu visine si iaurt

Ingrediente:

  • 500 g foi de plăcintă (1 pachet)
  • 3 ouă
  • 250 g zahăr
  • 250 g unt sau margarină
  • 350 ml iaurt
  • esenţă de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 500-600 g vişine fără şâmburi

Pentru sirop:

  • 3 pahare apă
  • 500 g zahăr şi frişcă (opţional)

Mod de preparare:

Amesteci ouăle cu zahărul, iaurtul, untul topit (dar nu fierbinte), cu esenţa de vanilie şi praful de copt.

In tava unsă aşezi 2 foi de plăcintă, le ungi cu amestecul de mai sus, adaugi încă o foaie, o ungi, apoi urmează cea de-a patra foaie.

Presari vişine, adaugi 2 foi unse între ele, iarăşi vişine, 2 foi de plăcintă şi aşa mai departe, până termini compoziţia şi foile.

Deasupra trebuie să fie 2 foi unse. Introduci prăjitura în cuptor, la foc mo­derat, pentru 40-50 de minute.

Fierbi apa cu zahărul şi esenţa de vanilie, pâjiă se leagă bine. Torni siropul fierbinte peste baclavaua rece.

Laşi prăjitura acoperită cu un prosop curat, timp de 30-40 de minute, după care o poţi tăia pă­trate sau romburi şi o poţi servi cu frişcă pe dea­supra.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Prea dulce baclavaua pentru gustul meu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.