Baclava cu nucă si fistic

Printeaza

O reteta de baclava cu nuca si fistic din: faina, ou, unt, sare, vin alb, nuca, coaja de lamaie, miere, zeama de lamaie si fistic.

Ingrediente:Baclava cu nucă si fistic

Pentru aluat: 

  • 500 g făină albă
  • un ou
  • o lingură unt
  • un praf sare
  • 125 ml apă
  • 50 ml vin alb dulce

Pentru umplutură:

  • 400 g nucă măcinată
  • coaja de la 2 lămâi
  • 2 linguriţe miere

Pentru sirop:

  • 250 g miere
  • zeama de la 1-2 lămâi
  • coajă de lămâie
  • 150 g fistic măcinat

 

Mod de preparare:

Se cerne faina intr-un bol, se adauga oul, untul, sare, apa si vinul si se framanta 20-30 de minute. Se obtine un aluat fin. Se lasa la rece 30 de minute. In acest timp, se coace nuca, se macina si se amesteca cu mierea si coaja de lamaie.

Se scoate aluatul, se mai framanta cateva minute si se imparte in 15-20 de bucatele. Se intind si se obtin 15-20 de foi foarte subtiri, usor transparente. Jumatate dintre foi se ung cu unt si se asaza unele peste altele, se pune umplutura si apoi se procedeaza la fel cu restul foilor ramase.

Se portioneaza cu un cutit foarte ascutit, se presara fistic si se coc. Dupa ce s-au rumenit, se scot din cuptor si se toarna peste ele siropul de miere pregatit in rpealabil.

Baclava cu nucă si fistic

Baclava cu nucă si fistic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.