Baclava cu nuci si portocale confiate

Printeaza

Baclava cu nuci si portocale confiate din: foi de placinta, nuci, coaja de portocala confiata, zahar pudra, scortisoara, apa de flori de portocal, unt, zahar, suc de lamaie, miere.

Ingrediente:Baclava_cu_nuci_si_portocale_confiate

  • 500 g foi de placinta
  • 500 g nuci
  • coaja de portocale confiata
  • 4 linguri zahar pudra
  • o lingurita scortisoara
  • o lingura apa de flori de portocal
  • 250 g unt

pentru sirop:

  • 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • sucul unei jumatati de lamaie
  • 200 g miere

 

Mod de preparare:

Se face siropul pentru care zahărul, apa şi sucul se pun într-o crăticioară. Se lasă la fiert 5-7 minute până când se obţine un sirop care se prelinge pe lingură. Se trage de pe foc, se pune mierea şi se amestecă.

Nuca se macină şi apoi se amestecă cu scorţişoara, zahărul, coaja de portocale şi apa de flori de portocal. Untul integral se pune la topit, la foc mic. Se ia spuma până ce aceasta nu mai apare şi când se observă o grăsime transparentă că se formează, iar la fundul vasului rămâne laptele, se ia de pe foc şi se toarnă cu grijă grăsimea curată. Este untul clarifiat.

In tava unsă cu unt se pun 5 foi de plăcintă unse între ele cu unt. Se adaugă şi jumătate din cantitatea de nuci care se acoperă cu 3 foi unse cu unt între ele. Se adaugă şi restul nucilor, apoi se acoperă cu 8 foi unse cu unt între ele.

Se taie prăjitura, se unge toată cu unt topit şi se coace 40 de minute. Se scoate apoi şi, cât este fierbinte, se toarnă siropul. Se lasă să se absoarbă şi să se răcească şi apoi se serveşte.

Baclava cu nuci si portocale confiate

Baclava_cu_nuci_si_portocale_confiate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.