Baclava cu nuca si scortisoara

Printeaza

Baclava cu nuca si scortisoara din: foi de placinta, unt topit, nuca, scortisoara, zahar, nucsoara, fistic, apa, miere, lamaie.

Ingrediente:  Baclava_cu_nuca_si_scortisoara

  • 2 pachete de foi de plăcintă
  • 250 g unt topit
  • 300 g nucă
  • 3 linguriţe de scorţişoară
  • 50 g zahăr
  • nucşoară
  • 50 g fistic măcinat

Ingrediente pentru sirop:

  • 300 g zahăr
  • 300 ml apă
  • 5 linguri de miere
  • 1 lămâie mică

 

Mod de preparare:

Pune nuca într-o tavă şi dă-o la cuptor câteva minute, până se simte aroma inconfundabilă.

Las-o la răcit, apoi macin-o fin. Adaugă scorţişoara, zahărul şi un vârf de cuţit de nucşoară.

Desfă un pachet de foi şi aşază-l între două prosoape, ia cu grijă câte o foaie, unge-o cu untul călduţ şi aşaz-o într-o tavă mai adâncă. Pentru bază, suprapune 9-10 foi unse foarte bine.

Pune un strat de amestec de nucă, 5-6 foi unse, din nou nucă, apoi foi, până se termină ingredientele.

Ultimul strat să fie de foi (cel puţin 4-5) unse foarte bine.

Dă baclavaua la rece vreo 45 de minute, apoi tai-o în pătrate sau romburi potrivite.

Toarnă untul rămas peste marginile tăiate (dacă nu-ţi ajunge pentru toată tava, mai topeşte 50-100 g), presară deasupra fisticul măcinat şi dă la cuptor o jumătate de oră sau până când baclavaua căpătă o culoare aurie.

Intre timp, pregăteşte siropul. Pune pe foc apa cu zahărul şi lasă până când formează un sirop legat. A

daugă zeama de lămâie strecurată şi ţine pe foc cinci minute. Dă deoparte, iar când s-a răcorit siropul, pune mierea şi amestecă.

Scoate baclavaua şi toarnă siropul. Acoperă cu un prosop de bumbac umed şi las-o la răcit.

Este mult mai bună a doua zi.

Baclava cu nuca si scortisoara

Baclava_cu_nuca_si_scortisoara

Pofta buna!

 

 

 

retete

Baclava Tradiționala cu nuca

Baclava Tradiționala cu nuca din: foi de baclava, unt, nuci, scortisoara, zahar, apa, suc de lamaie, cuisoare, scortisoara. Ingrediente: 1 pachet de foi de baclava (aprox. 450 g) 200 g unt topit 300 g nuci măcinate 1 linguriță scorțișoară măcinată Pentru sirop: 500 g zahăr 250 ml apă 1 lingură suc de lămâie 2-3 cuisoare […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.