Bacalao a la Vizcaina

Printeaza

Bacalao a la VizcainaAceastă reţetă este originară din Tara Bascilor, situată în partea de nord a Spaniei, în jurul oraşului Bilbao. Codul se găseşte aici în partea de sud până spre Golful Biscaia, care a dat de altfel şi numele regiunii Vizcaya. Tradiţia conservării codului prin sărare este aici păstrată cu aceeaşi sfinţenie ca în Portugalia.

Bacalao pregătit în maniera specifică acestei zone trebuie prăjit întâi în ulei de măsline, cu puţin usturoi. Apoi peştele se acoperă cu un sos consistent, iute şi puternic colorat.

Acest sos se face din câţiva cartofi tăiaţi cubuleţe, care se călesc împreună cu ceapă albă, ceapă roşie, usturoi, roşii şi ardei iuţi roşii choricero uscaţi.

Mai exista o variantă şi mai elegantă a acestei reţete, punând în sos şi câteva cubuleţe de şuncă, precum şi alte ingrediente tradiţionale, dar, în mod curios, nu se adaugă roşii. De asemenea, sosul făcut are un gust mai puternic, deoarece se foloseşte supă de vită. Când este gata, sosul se paseaza cu ajutorul blenderului şi adaugă puţin unt.

Bacalao a la Vizcaina

Bacalao a la Vizcaina

Bacalao a la Vizcaina

Pofta buna!


Saltimbocca alla romana

Retete internationale: Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana din: snitele de vitel, sare, piper, sunca cruda, salvie, ulei, zeama de carne, vin, lamaie, smantana. Ingrediente: 8 şniţele mici de viţel sare piper 8 felii mici de şuncă crudă 8 frunze proaspete de salvie 2 linguri de ulei 100 ml zeamă de carne 100 ml vin alb 1 lingură de zeamă […]

Bouillabaisse

Retete internationale: Bouillabaisse

Bouillabaisse din: peste, ceapa, cartofi, rosii, patrunjel, ulei, dafin, ierburi aromatice, sare, piper, sofran, usturoi, vin alb, ardei iute, paine, bagheta. Ingrediente: 1 kg peşti din Marea Mediterână, curăţaţi, de ex. scorpie de mare, rândunică de mare, peşte-pescar, lup de mare 1 ceapă 4 cartofi 4 roşii cu multă pulpă 1/2 fenicul 1 legătură de […]

Retete internationale: Gazpacho

O reteta delicioasa de gazpacho cu: rosii, ardei gras rosu, ardei gras galben, ceapa, castravete, usturoi, paine, otet balsamic, apa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 gr roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă medie 1 castravete 1-2 căţei usturoi 100 gr pâine 1 pahar mic oţet balsamic apă ulei sare piper […]

Retete internationale: Spanakopita

Spanakopita din: spanac, ulei de masline, patrunjel, coriandru, ceapa verde, feta, oua, foi de plancita, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kilogram de spanac proaspăt 4 linguri de ulei de măsline jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt jumătate de legătură coriandru proaspăt 1 ceapă verde mare 300 de grame de feta 3 ouă 10 foi de […]

Chiftele de peste

Retete internationale: Chiftele de peşte

In multe părţi ale lumii se prepară chiftele de peşte. Cele thailandeze (tod muri) sunt subţiri, crocante şi sunt legate cu pastă de curry; de obicei se servesc cu un sos de ardei iuţi. Iniţial, chiftelele erau considerate doar o metodă de a folosi cu economie carnea de peste proaspăt în perioadele când era mai greu de […]

Retete internationale: Knafeh

Knafeh din: fidea, branza de vaci, cas, unt, zahar, coaja de lamaie, coaja de portocale, sofran, fistic. Ingrediente: 1 kg fidea cat mai fina 300 g branza de vaci 300 g cas 200 g unt 100 g zahar 1 lingura coaja de lamaie rasa 4 linguri coaja de portocal sau de trandafir 1 lingurita colorant […]

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • bacalao reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.