Baba Ghanooj

Printeaza

O reteta de baba ghanoj din: vinete, usturoi, pasta de susan, lamaie, ulei de masline, chimen, sare si piper.

Ingrediente:Baba Ghanooj

  • 3 vinete
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 lingură pastă de susan (tahini)
  • 1 lămâie
  • 110 ml ulei de măsline
  • 1 linguriţă rasă chimen măcinat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Frigeţi vinetele pe o tablă sau pe un gră­tar, curăţaţi-le de coajă, puneţi-le pe un blat de lemn pe un plan înclinat şi lăsaţi- le să se scugă de zeamă. Tocaţi vinetele cu un tocător de lemn, apoi amestecaţi-le cu pasta de susan, usturoiul pisat, zeamă de lămâie după gust, chimenul, uleiul pus câte puţin, sare şi piper, după gust.

Omogenizaţi bine compoziţia şi puneţi-o pe o farfurie. Stropiţi salata cu ulei de măs­line, presăraţi-o cu usturoi tocat şi ornaţi cu frunzuliţe de pătrunjel.

Baba Ghanooj

Baba Ghanooj

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.