Baba Ghannouj
PrinteazaO reteta de baba ghannouj din: vinete, usturoi, tahini, lamaie, sare, patrunjel, ulei de masline extravirgin si paine.
- 2 vinete
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri tahini (pasta de susan)
- 1 lamaie
- sare
pentru decor:
- 1 legatura de patrunjel
- ulei de masline extravirgin
- triunghiuri de paine alba
Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul la 190°C şi coace vinetele întregi, după ce le-ai înţepat coaja din loc în loc cu furculiţa. Scoate-le din cuptor după circa 40 de minute.
Curăţă-le de coajă şi pune miezul într-un castron. Zdrobeşte bine vinetele cu furculiţa, adaugă usturoiul zdrobit, tahini, zeama de la lămâie şi sare, după gust.
Amestecă toate ingredientele, acoperă vasul cu folie transparentă şi pune-l în frigider. Aşază salata pe farfurii, decoreaz-o cu pătrunjel tocat şi stropeşte-o cu puţin ulei. Serveşte-o, după gust, cu triunghiuri din pâine albă prăjită.
Baba Ghannouj
Pofta buna!