Baba Ghannouj

Printeaza

O reteta de baba ghannouj din: vinete, usturoi, tahini, lamaie, sare, patrunjel, ulei de masline extravirgin si paine.

Ingrediente:Baba Ghannouj

  • 2 vinete
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri tahini (pasta de susan)
  • 1 lamaie
  • sare

pentru decor:

  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei de masline extravirgin
  • triunghiuri de paine alba

 

Mod de preparare:

Încălzeşte cuptorul la 190°C şi coace vinetele întregi, după ce le-ai înţepat coaja din loc în loc cu furculiţa. Scoate-le din cuptor după circa 40 de minute.

Curăţă-le de coajă şi pune miezul într-un castron. Zdrobeşte bine vinetele cu furculiţa, adaugă usturoiul zdrobit, tahini, zeama de la lămâie şi sare, după gust.

Amestecă toate ingredientele, acoperă vasul cu folie transparentă şi pune-l în frigider. Aşază salata pe farfurii, decoreaz-o cu pătrunjel tocat şi stropeşte-o cu puţin ulei. Serveşte-o, după gust, cu triunghiuri din pâine albă prăjită.

Baba Ghannouj

Baba Ghannouj

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.