Baba ganoush (reteta orientala)

Printeaza

Baba ganoush din: vinete, lamaie, tahini, usturoi, chimen, piper, sare, boia, ulei, patrunjel.

Ingrediente:Baba ganoush

  • două ceşti de vinete, feliate subţire
  • trei linguri de suc de lămâie
  • două linguri de tahini
  • un căţel de usturoi, pisat
  • o linguriţă de chimen
  • o jumătate de linguriţă de piper negru
  • sare după gust
  • o linguriţă de boia de ardei, pentru garnisit
  • o linguriţă de untdelemn de măsline, pentru garnisit
  • două linguri de pătrunjel proaspăt tocat, pentru garnisit

 

Mod de preparare:

Puneţi feliile de vinete într-un bol sau cratiţă şi acoperiţi-le cu două ceşti de apă sărată – o linguriţă de sare pentru fiecare ceaşcă de apă. Frăgeziţi vinetele lăsându-le în apa sărată, la frigider, peste noapte – între şase şi douăsprezece ore.

Scurgeţi vinetele de apă.

Puneţi vinetele, sucul de lămâie, tahini, usturoiul, chimenul, piperul şi sarea într-un mixer şi amestecaţi-le până se omogenizează.

Turnaţi mixtura în boluri de servit, presăraţi deasupra boia şi stropiţi cu puţin ulei de măsline. Garnisiţi cu pătrunjel proaspăt.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.