Avocado cu pesto

Printeaza

Avocado cu pesto din: ulei, lamaie, miere, sare, piept de pui sau fibre de surimi, avocado, marar, creson si piper rosu.

Avocado este fructul arborelui Persea americana, care face parte din familia Lauraceae.Are o formă ovală sau sferică, o coajă de culoare verde închisă și o textură cremoasă la maturitate.

Carnea avocadoului este bogată în grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și minerale.

Avocado_cu_pesto

 

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1 linguriţă miere
  • sare
  • 400 g piept de pui fiert sau fibre de surimi
  • 2 fructe de avocado
  • 2 legături mărar
  • 2 linguri ulei de măsline

Decor:

  • creson
  • piper roşu

 

Mod de preparare:

Se amestecă 2 linguri ulei cu sucul de la 1 lămâie, 1 linguriţă miere şi sare.

Se dau prin maşina de tocat 400 g piept de pui fiert (sau se foloseşte aceeaşi cantitate de fibre de surimi) şi se aşază pe farfurii.

Se toarnă 1/2 din cantitatea de marinată.

Se taie jumătăţi 2 fructe de avocado, se golesc de sâmburi şi pulpa se taie felii, care se aşază deasupra cărnii.

Se stropesc cu restul de marinată.

Se toacă 2 legături mărar şi se pasează cu 2 linguri ulei de măsline. Crema pesto obţinută se aşază pe farfurii şi se decorează cu creson şi piper roşu.

 

Avocado cu pesto

Avocado_cu_pesto

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.