Avat in sos de rosii cu capere si caju

Printeaza

Avat in sos de rosii cu capere si caju din: rosii, avat, ceapa, ulei, capere, alune caju, busuioc, marar, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 bucati avat (circa 250 g bucata)
  • 5-6 rosii bine coapte
  • 1 ceapa mare
  • 50 ml ulei
  • 100 g capere
  • 100 g alune caju
  • 1 lingurita busuioc uscat maruntit
  • 1 legatura marar
  • 50 ml vin alb sec
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştii de solzi, evisceraţi-i spălaţi-i, scurgeţi-i de apă şi ştergeţi-i.

Crestaţi-i pe ambele părţi la intervale de circa 5mm, uugeţi-i cu ulei şi pre- săraţi-i cu sare şi piper.

Puneţi-i într-o tavă, pe hârtie de copt în cuptorul încins.

Coaceţi-i la foc mic 40 de mi­nute. între timp, preparaţi sosul astfel: tocaţi mărunt ceapa curăţată şi spălată.

Căliţi-o în uleiul rămas până când se înmoaie, apoi adăugaţi alunele caju, caperele şi vinul.

Căliţi totul 5 minute, după care puneţi roşiile opărite, curăţa­te de pieliţă şi tocate mărunt.

Potriviţi de sare şi piper, acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 20 de minute.

Puneţi în sos jumătate din legătura de mărat tocat cât mai mărunt şi busuiocul mărunţit. Mai lăsaţi la foc mic 2-3 minute.

La servire, presăraţi mărar tocat.

Avat in sos de rosii cu capere si caju

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.