Aspic de curcan cu ciuperci

Printeaza

Aspic de curcan cu ciuperci

Ingrediente:

  • un kilogram carne de curcan cu oase
  • 3 litri de apă
  • 20 g gelatină,
  • două cepe
  • un morcov
  • un sfert de ţelină
  • o frunză de dafin
  • 5 boabe de piper
  • sare, piper
  • 75 g unt
  • 500 g ciuperci
  • salată verde

 

Preparare:

Carnea de curcan se pune la fiert în cei trei litri de apă. Se adună spuma, se adaugă morcovul şi ţelina tăiate în cubuleţe, frunza de dafin, boabele de piper şi sarea după gust. Se lasă la clocotit până când carnea este aproape fiartă şi se adaugă cepele tocate mărunt.

Se mai toarnă jumătate de litru de apă şi se fierbe în continuare până când carnea se desprinde de pe oase. Se pune puţin lichid la rece, se adaugă gelatina în el şi se lasă să se umfle. Se curăţă carnea, se taie în fâşii subţiri, apoi se pune într-un vas.

In lichidul din oală se dizolvă gelatina, se strecoară şi se lasă să se răcească complet. Se tapetează o tavă de cozonac cu folie alimentară, se toarnă puţin lichid şi se introduce în frigider ca să se închege. Se aşază fâşiile de carne, se toarnă restul de lichid şi se dă la rece.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce bine arata. Nu am mai facut curcan in aspic pana acum, o sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.