Aspic cu pui

Printeaza

Aspic cu pui din: pui, ceapa, usturoi, morcovi, telina, mazare, gelatina, piper boabe, foi de dafin, patrunjel, salata verde, lamaie, sare.

Ingrediente:Aspic_cu_pui

  • 1 pui
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 150 g mazare
  • 5 foi de gelatina
  • piper boabe
  • 4 foi de dafin
  • patrunjel
  • salata verde
  • lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Porţionează puiul şi pune-l la fiert pentru o oră, în apă cât să-l acopere, împreună cu ceapa, usturoiul, morcovii, ţelina, piperul, foile de dafin, sarea. Adună spuma din când în când.

Când carnea a fiert, strecoară şi dă deoparte legumele. Separat, fierbe mazărea. Tine gelatina în apă rece. Când s-a înmuiat, scurge-o, adaug-o în supa de pui fierbinte şi amestecă.

In castronele, aşază rondele de morcov, mazăre fiartă şi fâşii de carne. Toarnă din supa de pui cât să le acopere şi dă aspicul la rece cinci ore.

Aspic cu pui

Aspic_cu_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.