Aspic cu pasta de ficatei

Printeaza

 

Aspic cu pasta de ficatei

Ingrediente:

  • un kg carne de pui
  • 3 litri de apă
  • 350 g ficăţei de pui
  • un morcov
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o ceapă
  • 40 g gelatină alimentară
  • 50 ml coniac
  • sare, piper
  • o legătură de pătrunjel

 

Preparare:

Intr-o oală se pun la fiert legumele curăţate şi tocate mărunt. Când sunt fierte pe jumătate se pune carnea de pui, se condimentează, se lasă la fiert timp de 15 minute şi se scot într-o strecurătoare.

Carnea de pui se răceşte, se taie în fâşii subţiri şi se pune într-un castron.

In supa rămasă se fierb ficăţeii spălaţi, se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron. Se lasă să se răcească puţin, se trec prin maşina de tocat şi se amestecă împreună cu coniacul.

Lichidul rămas în oală se strecoară, se dizolvă gelatina înmuiată cu apă rece şi se condimentează. Se toarnă aspic într-o formă şi se introduce la rece.

Se aşază bucăţi de carne şi pastă de ficăţei, iar carne şi pastă, până când se termină ingredientele. Se toarnă restul de aspic, se presară verdeaţă şi se introduce la rece.

Aspic cu pasta de ficatei

Posta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.