Arpagic cu pulpa de miel

Printeaza

O reteta gustoasa de arpagic cu pulpa de miel din: pulpa de miel, lamaie, arpagic, rosii decojite, boia dulce, tarhon, busuioc, usturoi, ulei de masline, patrunjel si sare.

Ingrediente:Arpagic cu pulpa de miel

  • 1 pulpa de miel
  • 1 lamaie mare
  • 200 g arpagic
  • 1 cutie de rosii decojite
  • 1 lingurita boia dulce
  • cateva frunze de tarhon, busuioc,
  • 4 catei de usturoi
  • ulei  de masline
  • patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli pulpa de miel, o freci bine cu lamaia si presari putina boia dulce. Amesteci bine frunzele de tarhon cu busuioc, tocate marunt, cu usturoiul zdrobit, sare, piper si circa 6 linguri de ulei de masline.

Asezi pulpa intr-o tava si o stropesti cu amestecul de condimente. Dai tara la cuptor si o lasi pana se fragezeste carnea. Din cand in cand stropesti carne cu sosul format in tava.

Arpagic_cu_pulpa_de_miel_1

Spre final adaugi arpagicul si rosii zdrobite. Presari apoi patrunjelul si servesti mancarea cu garnitura de cuscus. Pentru garnitura de cuscus folosesti 1 masura de apa sarata si 1 masura de cuscus. Lasi sa fiarba timp de 5 minute si apoi cu ajutorul formelor, faci diverse modele din cuscus.

Arpagic cu pulpa de miel

Arpagic cu pulpa de miel

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.