Arpacas cu stafide si lămâie

Printeaza

Arpacas cu stafide si lămâie din: ulei, ceapa, telina, arpacas, supa de legume, zeama de lamaie, coaja de lamaie, oregano, piper, seminte de floarea soarelui, stafide si patrunjel.

Ingrediente:Arpacas_cu_stafide_si_lamâie

  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe tocate fin
  • 2 tije de telina tocate fin
  • 200 g arpacas spalat
  • 600 ml supa de legume nesarat
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • oregano uscat
  • piper
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui
  • 4 linguri stafide
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Incingi uleiul într-o cratiţă ma­re, adaugi ceapa şi ţelina şi le căleşti până devin rumene. Amesteci arpacaşul cu ule­iul, torni supa şi adaugi coaja de lămâie, oregano şi piper.

Laşi să dea în clocot, reduci focul, acoperi cratiţa şi fierbi cam 40 de minute, până când arpacaşul este aproape fiert, între timp, prăjeşti seminţele de floarea-soarelui, ameste­când des până capătă o culoa­re aurie, după care le pui pe o farfurie.

Amesteci zeama de lă­mâie şi stafidele cu arpacaşul şi acoperi din nou cratiţa. Iei de pe foc, laşi să se răcorească şi înglobezi uşor seminţele de floarea-soarelui şi pătrunjelul tocat în arpacaşul fiert. Serveşti preparatul imediat.

Arpacas cu stafide si lămâie

Arpacas_cu_stafide_si_lamâie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.