Aripioare cu legume si sos

Printeaza

O reteta savuroasa de Aripioare cu legume si sos din: aripioare de pui, sare, susan, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui, fasole, dovlecel, morcovi, unt, sare de mare, nucsoara, piper, faina si lapte.

Ingrediente:

  • 8-12 aripioare de pui
  • sare
  • 50 g susan
  • 2-3 catei de usturoi
  • piper
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 g fasole alba fideluta
  • un dovlecel
  • 2-3 morcovi

pentru sos:

  • 100 g unt
  • sare de mare
  • un praf nucsoara
  • piper
  • 2 lingurite faina
  • 100 ml lapte dulce

 

Mod de preparare:

Se spală şi se opăresc ari­pioarele de pui. Se condimen­tează cu sare, piper, usturoi pisat şi susan. Se stropesc cu ulei şi se rumenesc în cuptor.Separat, se curăţă legumele, se spală şi se fierb în apă cu o linguriţă de sare.

Se topeşte un­tul, se stinge cu făina cernută şi se adaugă laptele călduţ. Se potriveşte cu sare şi piper, iar la final se adaugă nucşoara.După ce au fiert legumele, se scot, se scurg şi se sotează în puţin unt. La final, se condi­mentează cu sare şi piper şi se servesc cu aripioarele în sos.

Aripioare cu legume si sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.