Aripioare de pui rumenite

Printeaza

Aripioare de pui rumenite din: aripioare de pui, sare grunjoasa, piper alb, boia bicanta, boia dulce, unt, ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Aripioare_de_pui_rumenite

  • un kg aripioare de pui
  • sare grunjoasa
  • piper alb
  • 5-6 catei usturoi
  • un praf boia picanta
  • un praf boia dulce
  • 75 g unt topit
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

 

Mod de preparare:

Se spală aripioarele, se pârlesc şi apoi se ţin în apă clocotită 2-3 minute.

Se scot şi se scurg pe un şervet absorbant de bucătărie.

Separat, se topeşte untul si se amestecă cu usturoiul măcinat, cu sare, piper şi boiaua dulce şi picantă.

Sosul se toarnă peste aripioare, se amestecă bine şi se lasă câteva minute la rece.

Se încinge uleiul într-un tuci şi se pun aripioarele la prăjit.

După ce s-au rumenit, se scot şi se servesc cu diferite salate sau garnituri.

Aripioare de pui rumenite

Aripioare_de_pui_rumenite

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Aripi de pui cu sos de ardei

Aripi de pui cu sos de ardei

Aripi de pui cu sos de ardei din: chili, garam masala, chimen, coriandru, turmeric, ghimbir, usturoi, iaurt, lime, ulei, sare, aripi de pui, ardei, menta. Ingrediente:  1 lingura praf de chili 1 lingura garam masala 1 lingura de chimen 1 lingura coriandru ½ lingurita turmeric 3 linguri ghimbir proaspat tocat 7 catei de usturoi, curatat […]

Tocăniţă cu pui şi curry

Tocanita cu aripi de pui

Tocanita cu aripi de pui din: aripi de pui, praz, cartofi, ardei, rosii, fasole, sare, piper. Ingrediente: 1 fir de praz 1 kg aripi de pui 2 ardei graşi 3 cartofi 200 g roşii 1 cutie fasole sare piper   Mod de preparare: Se căleşte 1 fir de praz tăiat rondele. Se adaugă aripile de pui, se […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.