Aripioare de pui in crusta de verdeturi
PrinteazaAripioare de pui in crusta de verdeturi din: aripioare de pui, faina, leurda, ceapa verde, loboda, leustean, cascaval, ou, pesmet, ulei, sare si piper.
- 16 aripioare de pui
- 5 linguri faina
- 1 legatura leurda
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura loboda
- 1 legatura leustean
- 200 g cascaval
- 1 ou
- 2 linguri pesmet
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi aripioarele de tuleie, pârliţi-le la flacăra aragazului, spălaţi-le şi ştergeţi-le cu şerveţele absorbante. Presăraţi-le cu sare şi piper şi tăvăliţi-le prin făină. Curăţaţi verdeţurile, spălaţi-le, tocaţi-le şi opăriţi-le, apoi scurgeţi-le bine de apă.
Amestecaţi într-un castron verdeţurile opărite cu oul, pesmetul şi caşcavalul dat pe răzătoarea mare. Potriviţi de sare şi piper şi puneţi căte 2-3 linguri din această compoziţie pe fiecare aripioară de pui. Puneţi aripioarele astfel pregătite într-o tavă întinsă, pe hârtie de copt şi puneţi tava în cuptorul încins.
Coaceţi aripioarele la foc potrivit circa 35-40 de minute. Serviţi câte 4 aripioare la porţie.
Aripioare de pui in crusta de verdeturi
Pofta buna!
Vreau si eu din aripioarele astea 🙂