Aripioare de pui cu ardei iute, ceapa verde si coriandru

Printeaza

Aripioare de pui cu ardei iute, ceapa verde si coriandru din: zahar, sos de peste, ardei iute, scortisoara, ghimbir, zeama de lime, aripioare de pui, ceapa verde, ghimbir, corinadru, orez.

 

Ingrediente:Aripioare_de_pui_cu_ardei iute_ceapa_verde_si_coriandru

  • 100 g zahar
  • 4 linguri sos de peste
  • 1 ardei iute verde, taiat in jumatate (optional)
  • 1 baton mic de scortisoara
  • 1 bucata mica de ghimbir, tocat fin
  • zeama de la 1 lime mare, plus extra pentru stropit deasupra
  • 1 kg aripioare de pui, taiate in jumatate dupa indepartatea capetelor

pentru garnisit:

  • 1 legatura mica de ceapa verde, taiata in bucati de 1 cm
  • 1 bucata mare de ghimbir, taiata bastonase
  • 1 ardei iute, taiat rondele si cu semintele indepartate daca nu vrei sa fie foarte iute
  • 1 mana coriandru
  • orez alb fiert, pentru servit

 

Mod de preparare:

Pune zahărul într-o cratiţă medie cu suficientă apă pentru a-l putea dizolva.

La foc mic, adu-le la punctul de fierbere, apoi fierbe-le până obţii un caramel precum chihlimbarul închis la culoare.

Adaugă celelalte ingrediente, cu excepţia puiului şi a celor pentru garnisire, şi adu totul la punctul de fierbere – ai grijă pentru că va sări.

Când sosul s-a îngroşat, adaugă aripioarele de pui şi amestecă pentru a te asigură că sunt bine acoperite cu sos.

Toarnă 100 ml de apă peste ele şi fierbe totul la foc mediu circa 30 de minute, amestecând ocazional, până când sosul capătă o consistenţă mai groasă – dacă e nevoie, adaugă puţină apă.

Dă focul mic şi lasă mâncarea încă 15 minute, acoperită cu un capac.

Amestecă din când în când, până ce aripioarele devin fragede şi caramelizate, iar sosul este foarte gros.

Stinge focul şi încorporează rapid jumătate din cantitatea de ceapă verde, ghimbir şi ardei iute.

Transferă carnea şi sosul pe un platou.

Presară pe deasupra jumătatea rămasă pentru garnisit, plus firele de coriandru, şi serveşte aripioarele cu lime extra şi cu orez.

Aripioare de pui cu ardei iute, ceapa verde si coriandru

Aripioare_de_pui_cu_ardei iute_ceapa_verde_si_coriandru

Pofta buna!


poate iti place si:

Aripioare_de_pui_cu_verdeturi

Aripioare de pui cu verdeturi

Aripioare de pui cu verdeturi din: aripioare de pui, sare, piper, faina, ulei de masline, usturoi, cimbru, patrunjel, ceapa, dafin, boia, vin, miere. Ingrediente: 12 aripioare de pui sare piper 1-2 linguri de făină 250 ml ulei de măsline 1/2 de usturoi 2 tije de cimbru 1 tija de pătrunjel 2 cepe 1 foaie de […]

Aripioare de pui cu măsline şi morcovi

Aripioare de pui in bere

Aripioare de pui in bere din: aripioare de pui, bere, sare, piper, cimbru, dafin, ulei. Ingrediente: 12 aripioare de pui 350 ml bere sare piper 1 1/2 de linguriţă de cimbru uscat 1 foaie de dafin 2 linguri de ulei de măsline   Mod de preparare: Se taie aripioarele de la încheietură. Berea (mai puţin […]

Aripioare_de_pui_cu_sos_de_ghimbir

Aripioare de pui cu sos de ghimbir

Aripioare de pui cu sos de ghimbir din: seminte de susan, aripioare de pui, ghimbir, usturoi, sherry, ulei, zahar. Ingrediente: 1 lingură de seminţe de susan 12 aripioare de pui 2 linguri de ghîmbir proaspăt ras 2 căţei de usturoi 4 linguri de sherry 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri de zahăr   […]

 

Aripioare de pui cu salată de roşii si rucola

Aripioare de pui cu sos tabasco

Aripioare de pui cu sos tabasco din: aripioare de pui, sos tabasco, sare, piper, faina, ketchup, boia, usturoi, patrunjel, salvie. Ingrediente: 20 de aripioare de pui 75 ml sos Tabasco 2 linguriţe de sare 2 linguriţe de piper mărunţit 1 vârf de cuţit de piper 3 linguri de făină 2 linguri de ketchup 2 linguriţe […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.