Aripi de pui cu sos de smântână şi arpagic

Printeaza

O reteta de aripi de pui cu sos de smantana si arpagic din: faina, boia de ardei, piper de cayenne, sare de mare, aripi de pui, unt, sos iute, piper negru, usturoi, ulei vegetal, lamaie, smantana, maioneza, arpagic si zeama de lamaie.

Ingrediente:Aripi de pui cu sos de smântână şi arpagic

  • 3-4 linguri de făină albă
  • 1 linguriţă de boia de ardei
  • puţin piper de Cayenne sau după gust
  • sare de mare
  • 10 aripi de pui
  • 50 g de unt nesărat
  • 4 linguri de sos iute
  • 1/4 de linguriţă de piper negru
  • 1 căţel de usturoi, curăţat şi tocat mărunt
  • ulei vegetal sau de arahide, pentru prăjire în baie de ulei
  • 1 lămâie tăiată în felii groase, pe lung, pentru servire

Sos de smântână şi arpagic:

  • 150 ml de smântână
  • 3-4 linguri de maioneză
  • 1 mână de arpagic tocat mărunt
  • sare de mare şi piper negru
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie (sau după gust)

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mic, amestecaţi făina, boiaua, piperul de Cayenne şi un vârf de cuţit de sare. Puneţi aripile de pui într-un bol mare. Presăraţi amestecul de făină cu mirodenii peste ele şi pudraţi-le bine până le îmbrăcaţi uniform, apoi acoperiţi-le şi ţineţi-le la frigider aproximativ o oră.

Intre timp, puneţi într-o tigaie mică untul, sosul iute, ardeiul, usturoiul şi un praf de sare şi lăsaţi-le la foc mic. Amestecaţi-le şi aşteptaţi ca untul să se topească şi amestecul să se omogenizeze bine. Lăsaţi-l deoparte pentru a se răci.

Intre timp, pentru sos, amestecaţi toate ingredientele într-un bol mic, adăugând sare, piper şi zeamă de lămâie, după gust. Acoperiţi şi lăsaţi sosul să se răcească până când aripile de pui sunt gata de prăjit.

Incingeţi la 180°C un strat de 6-7 cm de ulei, într-o friteuză sau într-o tigaie adâncă, cu fundul gros; o bucată de pâine aruncată în uleiul încins trebuie să sfârâie imediat. Prăjiţi aripile timp de 10-15 minute sau până când se rumenesc şi devin crocante, întorcându-le pe cealaltă parte. Scoateţi-le pe o tavă tapetată cu hârtie-prosop şi păstraţi-le calde cât timp le prăjiţi pe celelalte.

Puneţi aripile crocante într-un bol mare, turnaţi deasupra sosul iute şi amestecaţi până le îmbrăcaţi bine. Aranjaţi imediat aripile pe o farfurie caldă sau în boluri individuale şi serviţi-le cu feliile de lămâie şi cu sosul de smântână şi arpagic.

Aripi de pui cu sos de smântână şi arpagic

Aripi de pui cu sos de smântână şi arpagic

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.