Aripi de vulpe de mare cu prosciutto, capere si lamaie

Printeaza

Aripi de vulpe de mare cu prosciutto, capere si lamaie din: aripi de vulpe de mare, sare, piper, faina, ulei de masline, unt, prosciutto sau şuncă de Parma, usturoi, radacchio, capere, zeama de lamaie.

 

Ingrediente:

  • 4 x 340 g aripi de vulpe de mare
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • puţină făină pentru pudrare
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 5 cubuleţe de unt
  • 12 felii de prosciutto sau şuncă de Parma
  • 1 căţel de usturoi, tocat mărunt
  • 1 căpăţână de radicchio
  • 2 linguri de capere înmuiate în apă
  • zeama de la 2 lămâi

 

Mod de preparare Aripi de vulpe de mare cu prosciutto, capere si lamaie:

Clăliţi aripile de vulpe de mare, uscaţi-le şi âsezonaţi-le cu sare şi piper.

Pudraţi uşor cu făină, eliminând excesul.

Incingeţi tigaia foarte bine, adăugaţi uleiul, apoi patru cuburi de unt şi aripile şi potriviţi focul la treapta medie.

Prăjiţi timp de 2 minute pe fiecare parte, până când se rumeneşte peştele.

Dacă nu încap toate aripile în tigaie, va trebui să repetaţi procedeul, folosind o lingură de ulei şi un cub de unt pentru fiecare aripă, şi ştergând după fiecare prăjire tigaia cu hârtie sau cu un şervet de bucătărie.

Puneţi vulpea de mare pe o tavă de copt şi introduceţi-o în cuptor, la 230 C la cuptorul pe gaz, pentru 4-5 minute sau până când carnea începe să se desprindă de pe os.

Tăiaţi mărunt prosciutto şi radicchio.

Prăjiţi prosciutto în tigaie până se rumeneşte, apoi adăugaţi usturoiul, radicchio şi caperele; daţi focul mai mic şi adăugaţi ultimul cub de unt.

Prosciutto ar trebui să fie crocantă, iar radicchio va fi moale.

Adăugaţi zeama de lămâie şi răsturnaţi totul peste aripile de vulpe de mare.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.