Ardei umpluţi – cu gust picant de ciuperci

Printeaza

O reteta de ardei umpluti din: ardei grasi, chifle, unt, ciuperci champignon, ceapa, usturoi, patrunjel, lapte, ou, sare, piper, nucsoara si supa.

Ingrediente:

  • 4 ardei grasi
  • 4 chifle de o zi
  • 4 linguri unt
  • 100 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 125 ml lapte fierbinte
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 200 ml supa

 

Mod de preparare:

Tăiaţi capacul ardeilor, îndepărtaţi-le seminţele. Tăiaţi chiflele cuburi şi prăjiţi-le în 2 linguri de unt. Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în patru. Curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tocaţi-le. Preîncălziţi cuptorul la 180°C.

Prăjiţi ciupercile într-o lingură de unt. Adăugaţi ceapa şi usturoiul şi continuaţi să le căliţi. Amestecaţi-le cu pătrunjelul, cuburile de pâine, laptele şi oul. Condimentaţi-le cu sare, piper şi nucşoară şi umpleţi ardeii cu acest amestec.

Aşezaţi-i într-o formă de sufleu unsă cu grăsime, presăraţi untul tăiat felii subţiri şi aşezaţi capacul ardeilor.Turnaţi supa şi fierbeţi-i la foc mic şi acoperiţi cca. 30 de minute, apoi descoperiţi-i şi fierbeţi-i alte 10 minute.

Ardei umpluţi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.