Ardei umpluţi fierţi în sos de roşii

Printeaza

Ardei umpluţi fierţi în sos de roşii din: ardei grasi, carne tocata, ceapa verde, morcovi, orez, patrunjel, rosii, ulei, sare, piper.

Ingrediente:reteta, retete, retete simple, retete usoare, retete delicioase, retete culinare, retete gustoase, retete savuroase, retete magice, retete pentru toate gusturile, retete de top, retete pentru toti, retete de mancare, retete pentru tine, retete noi

  • 10 ardei grasi
  • 500 g carne tocata (porc+vita)
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 5 morcovi
  • 1 cescuta mica orez
  • 1legatura patrunjel
  • 6 rosii
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Scoţi capacul la ardei, îi cureţi de seminţele din inte­rior, îi speli bine şi îi laşi la scurs. Cureţi şi speli ceapa şi morcovii. Toci cât de fin doreşti ceapa, morcovii, le pui într-un vas cu puţin ulei şi laşi la foc moderat, învârtind din când în când.

Atunci când legumele încep să se înmoaie uşor, adaugi carnea, verdeaţa, 1 lingură de bulion, apoi orezul spălat şi puţină sare. Umpli ardeii cu această compoziţie, iar deasupra pui câte o felie de roşie. Ii aşezi într-un vas termorezistent, peste ei torni sosul de roşii (roşiile le mixezi în blender cu un praf de sare şi o linguriţă busuioc) şi încă vreo 200-300 ml de apă, apoi dai vasul la cuptor, la foc mic.

După 45 de minute, maxim 1 oră, sunt gata. Poţi servi ardeii umpluţi cu smântână.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.