Ardei umpluţi fierţi în sos de roşii
PrinteazaArdei umpluţi fierţi în sos de roşii din: ardei grasi, carne tocata, ceapa verde, morcovi, orez, patrunjel, rosii, ulei, sare, piper.
- 10 ardei grasi
- 500 g carne tocata (porc+vita)
- 2 legaturi ceapa verde
- 5 morcovi
- 1 cescuta mica orez
- 1legatura patrunjel
- 6 rosii
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Scoţi capacul la ardei, îi cureţi de seminţele din interior, îi speli bine şi îi laşi la scurs. Cureţi şi speli ceapa şi morcovii. Toci cât de fin doreşti ceapa, morcovii, le pui într-un vas cu puţin ulei şi laşi la foc moderat, învârtind din când în când.
Atunci când legumele încep să se înmoaie uşor, adaugi carnea, verdeaţa, 1 lingură de bulion, apoi orezul spălat şi puţină sare. Umpli ardeii cu această compoziţie, iar deasupra pui câte o felie de roşie. Ii aşezi într-un vas termorezistent, peste ei torni sosul de roşii (roşiile le mixezi în blender cu un praf de sare şi o linguriţă busuioc) şi încă vreo 200-300 ml de apă, apoi dai vasul la cuptor, la foc mic.
După 45 de minute, maxim 1 oră, sunt gata. Poţi servi ardeii umpluţi cu smântână.
Pofta buna!