Ardei umpluti cu varza si cimbru

Printeaza

Ardei umpluti cu varza si cimbru din: ardei, morcovi, varza, otet, sare, apa, piper, cimbru, leustean.

Ingrediente:Ardei_umpluti_cu_varza_si_cimbru

  • 5 kg ardei graşi
  • 1 kg morcovi
  • 3 verze mijlocii
  • 1 l oţet
  • 3 linguri sare pentru murături
  • 3 l apă
  • 1 linguriţă piper boabe
  • cimbru uscat
  • 1 legătură leuştean
  • 2 linguri sare pentru frecat legumele

 

Mod de preparare:

Tai cotoarele ardeilor, le scoţi seminţele, îi speli şi îi pui la scurs. Varza o tai fideluţă, iar morcovii îi dai prin răzătoare. Freci morcovii şi varza cu puţină sare şi cimbru.

Speli borcanele şi le laşi la scurs. Pui la fiert apa, sarea şi piperul. Laşi să dea câteva clocote, torni oţetul şi mai ţii 2-3 clocote. Acoperi şi laşi la răcorit.

Umpli ardeii cu varză şi morcovi şi potriveşti în borcane. Aşezi din loc în loc frunze de leuştean spălate.

Pui sub borcanele de sticlă cuţite, ca să nu se spargă, şi torni zeama. Închizi ermetic şi fierbi într-un vas mare cu apă clocotită.

Ardei umpluti cu varza si cimbru

Ardei_umpluti_cu_varza_si_cimbru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.