Ardei umpluti cu varza pentru iarna

Printeaza

Ardei umpluti cu varza pentru iarna din: ardei grasi, varza alba, morcovi, frunze de telina, radacini de hrean, boabe de mustar, piper boabe, ardei iuti, sare pentru muraturi, otet, picant fix.

Ingrediente:Ardei umpluti cu varza pentru iarna

  • 7 kg ardei grasi diferit colorati, de dimensiune mijlocie
  • 6 kg varza alba
  • 1 kg morcovi
  • frunze de telina
  • frunze de hrean
  • radacini de hrean
  • boabe de mustar
  • piper boabe
  • cativa ardei iuti
  • sare pentru muraturi

pentru marinata:

  • 3 1/2 l apa
  • 600 ml otet
  • 400 g zahar
  • 2 plicuri pikant fix dulce-acrisor

 

Mod de preparare:

Speli ardeii, îi cureţi, îi speli şi îi pui să se scurgă cu gura în jos, pe şervete.

Speli şi restul de legume. Tai varza fideluţă. Razi mare morcovul.

Amesteci varza, morcovul, 2 mâini de sare şi piper măcinat, după gust.

Laşi amestecul la rece pentru 2 ore, după care umpli ardeii.

In borcane de 2 litri, aşezi frunze de hrean şi de ţelină, apoi ardeii umpluţi, intercalând printre ei frunze de ţelină, bastonaşe de hrean curăţat şi câţiva ardei iuţi.

Fierbi în câteva clocote apa cu oţetul, zahărul şi Pikant fix.

Pui în fiecare borcan câteva boabe de piper şi de muştar, iar după 5 minute torni marinata fierbinte.

Acoperi cu capacele borcanelor, fără să le înfiletezi.

Pui o pătură peste borcane şi le laşi aşa până a doua zi, când completezi cu marinată, apoi înfiletezi capacele.

Ardei umpluti cu varza pentru iarna

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ardei umpluti cu varza cu pikant fix

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.