Ardei umpluţi cu ton si capere

Printeaza

Ardei umpluţi cu ton si capere din: ardei grasi, ton in ulei, ceapa, castraveti murati, smantana, unt, faina, mustar, rozmarin, lamaie, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 8 ardei graşi
  • 500 g ton în ulei
  • o ceapă
  • doi ardei capia
  • 100 g capere
  • 3 castraveţi muraţi
  • 150 ml smântână
  • 75 g unt
  • 100 g făină
  • 600 ml apă
  • o lingură de muştar
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • o lămâie

 

Mod de preparare:

Castraveţii se curăţă şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se pun într-o strecurătoare şi se scurg.

Untul se taie în cuburi şi se pune la topit într-o tigaie. Se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte două minute. Se toarnă faina dizolvată cu puţină apă şi se amestecă.

Când începe să se îngroaşe se adaugă restul de apă, smântână, sarea şi pipeirul după gust. Se fierbe până când se îngroaşă sosul, se adaugă muştarul şi castraveţii raşi.

Se fierbe 15-20 de minute, se opreşte focul şi se lasă să se raceasca. Ardeii graşi se spală, li se taie un căpăcel şi se condimentează. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se toacă mărunt şi se pun într-un castron.

Se amestecă bine cu tonul tocat mărunt, caperele, sucul de la lămâie, sare şi piper.

Se umplu ardeii cu această compoziţie şi se servesc imediat, cu sosul de castraveţi.

 

Ardei umpluţi cu ton si capere

Ardei umpluti cu varza

Ardei umpluti cu varza si morcov

Ardei umpluti cu varza si morcov din: ardei, varza, morcovi, varza rosie, telina, hrean, conopida, sfecla rosie, otet, sare grunjoasa. Ingrediente: (pentru un borcan de 5l) 10 ardei graşi potriviţi 1 varză de 1 kg 3-4 morcovi mari 1 kg varză roşie 1 căpăţână ţelină cu frunze 2 rădăcini hrean 1 conopidă potrivită (sub 1 […]

 

 

Ardei umpluţi cu carne de vita tocata

Ardei umpluti cu hrisca si conopida

Ardei umpluti cu hrisca si conopida din: ardei, seminte de floarea-soarelui, nuci, hrisca, conopida, usturoi, cimbru, oregano, sare, piper. Ingrediente: 4 ardei 1/2 cană seminţe floarea-soarelui crude 1/2 cană nuci 1/2 cană hriscă 2 bucheţele conopidă 1 căţel de usturoi 4 rosii deshidratate cimbru oregano sare piper   Mod de preparare: Se lasă la înmuiat […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Ar fi interesant sa fac si eu ardei umpluti cu ton. In Lidl au niste conserve cu ton foarte bune.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.