Ardei umpluti cu stavrid

Printeaza

Ardei umpluti cu stavrid

Ingrediente:Ardei umpluti cu stavrid

  • 2 kg. stavrid cu cap
  • 300 gr. ardei gras
  • 100 gr. orez
  • 150 gr. morcov
  • 400 gr. ceapa
  • 150 gr. telina
  • 150 gr. radacina
  • 200 gr. ulei
  • 2 oua
  • 100 gr. faina
  • 100 gr. pasta de tomate
  • 1 kg. rosii proaspete sau 500 gr. conservate
  • 200 ml. vin alb
  • 2 fire cimbru
  • 50 gr. usturoi
  • 2 legaturi marar verde
  • zahar
  • piper si sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Pestele se decongeleaza, se curata, se indeparteaza capul si intestinele, se spala, se face fileuri, se scot oasele, se taie in bucati. Oasele se fierb in apa si se strecoara. Ardeii se curata, se spala, se cresteaza la varf si se scurg.

Orezul se alege, se spala, se fierbe cu 500 ml supa de oase de peste, apoi se trece prin jet de apa rece si se scurge. Morcovii, telina radacina si ceapa se curata, se spala, se taie in felii subtiri.

Rosiile proaspete se curata, se spala, se taie in bucati mari. Pasta de tomate se dilueaza cu 150 ml supa de oase de peste. Usturoiul se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Mararul verde se curata, se spala si se toaca marunt.

Ceapa se inabusa cu 100 ml ulei si 100 ml supa de oase de peste. Bucatile de peste se amesteca cu jumatate din cantitatea de ceapa si se trec prin masina de tocat. Compozitia obtinuta se amesteca cu orez, 50 gr. pasta de tomate, jumatate din cantitatea de piper si marar verde, oua, sare, pina se obtine o pasta omogena.

Cu aceasta compozitie se umplu ardeii care se asaza cu gura in jos intr-un vas cu 100 ml ulei. Se tin in cuptor circa 5 minute. Se prepara un sos tomat din morcovi, telina, restul de ceapa care se inabusa cu uleiul ramas si 500 ml supa de oase de peste.

Se pune la fiert si i se adauga faina dizolvata in 150 ml supa de oase de peste, pasta de tomate, rosii, vin, usturoi, cimbru, sare. Cind legumele s-au fiert, se racesc si se strecoara.

Sosul se toarna peste ardei, care se pun din nou in cuptor pentru gratinare. Preparatul se asaza pe un platou sau portionat in farfurii, cu marar verde deasupra. Se servesc calzi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.