Ardei umpluti cu salata de varza

Printeaza

Ardei umpluti cu salata de varza din: ardei grasi, cartofi, mazare, morcov, ridichi, varza rosie, castravete murat, marar, lamaie, iaurt, sare, piper, ulei extravirgin de masline.

Ingrediente:Ardei_umpluti_cu_salata_de_varza

  • 8 ardei grasi mari, diferit colorati
  • 2 cartofi
  • 2 linguri mazare
  • 1 morcov
  • 5 ridichi
  • 1/4 varza rosie
  • 1 castravete murat
  • 1 legatura marar
  • 1 lamaie
  • 150 g iaurt
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei extravirgin de masline

 

Mod de preparare:

Speli legumele, tai capetele dovleceilor şi vinetei şi cureţi ardeii de seminţe. Tai to£te legumele în rondele, apoi le frigi pe grill sau pe un grătar, pentru câteva minute, până se înmoaie. Presari legumele cu sare şi piper. Toci mărunt usturoiul. Baţi ouăle cu smântână şi sare după gust.

Ungi cu ulei un vas termorezistent în care aşezi oblic legumele, alternând straturi de aceeaşi culoare: un rând vinete, unul de dovlecei, unul de roşii şi unul de ardei.

Continui astfel până se termină toate legumele. Presari usturoiul tocat mărunt, apoi telemeaua rasă şi deasupra torni amestecul de ou cu smântână.

Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30-40 de minute, până când se formează o crustă frumoasă deasupra. Poţi să serveşti preparatul atât cald, cât şi rece, ca garnitură la friptură sau ca fel principal.

Ardei umpluti cu salata de varza

Ardei_umpluti_cu_salata_de_varza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.