Ardei umpluţi cu praz şi peşte

Printeaza

Ardei umpluţi cu praz şi peşte din: file de salau, ardei grasi, orez, praz, morcov, bulion, rosii, concentrat de legume, marar verde, suc de rosii, sare, piper, ulei, usturoi.

Ingrediente:Ardei_umpluti_cu_praz_si_peste

  • 800 g file de salau sau cozi de stiuca
  • 14-16 ardei grasi diferit colorati
  • 1 cana de orez cu bobul rotund
  • 2 fire de praz
  • 1 morcov mijlociu
  • 2 linguri bulion
  • 4-5 rosii proaspete
  • 1/2 cub concentrat de legume
  • 1 legatura marar verde
  • 150 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2-3 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Dai peştele prin maşina de tocat, de două ori.

Incingi într-o tigaie 50 ml ulei şi căleşti prazul, care a fost tocat mărunt, până devine transparent, apoi adaugi orezul spălat, cele două linguri de bulion, morcovul ras pe răzătoarea mică, cubul de concentrat de legume, mărarul, piperul, sarea şi o ceaşcă de apă.

Amesteci uşor şi după 2-3 minute laşi la foc mic, pentru 5-7 minute.

In compoziţia obţinută adaugi usturoiul, potriveşti gustul de sare şi adaugi peştele. Cureţi ardeii de cotoare şi codiţe.

Ii umpli cu compoziţia rezultată. Roşiile le tai rondele şi acoperi ardeii.

Intr-o cratiţă torni puţin ulei, aşezi ardeii, torni în cratiţă sucul de roşii şi o cană cu apă şi dai ardeii la cuptor, la foc mediu, pentru o oră.

Ardeii sunt foarte gustoşi calzi, dar sunt buni şi reci.

Ardei umpluţi cu praz şi peşte

Ardei_umpluti_cu_praz_si_peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.