Ardei umpluţi cu pilaf

Printeaza

Ardei umpluţi cu pilaf din: ardei grasi, orez, ceapa, bulion, marar verde, sare, piper, boabe de piper, ulei.

Ingrediente:Ardei_umpluti_cu_pilaf

  • 8-10 ardei grasi (sau gogosari)
  • 1 cana cu orez
  • 4-5 cepe potrivite
  • 2 linguri cu bulion
  • 1 lingura cu marar verde tocat
  • sare
  • piper negru macinat
  • 10 boabe de piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa şi pune-o la călit în două linguri cu ulei şi un praf de sare.

Când s-a înmuiat, adaugă orezul, boabele de piper şi trei căni cu apă.

Amestecă şi lasă acoperit, să se facă pilaful, între timp, pregăteşte ardeii: taie-le capac, curăţă-i de cotor şi seminţe şi lasă-i deoparte. Păstrează capacele.

Când pilaful e gata, lasă-l un pic să se răcorească, apoi amestecă-l cu mărar verde tocat mărunt.

Umple ardeii şi aşază-i în tavă în picioare, cu căpăcelele deasupra.

Toarnă bulionul desfăcut în puţină apă rece, apă până la jumătatea ardeilor şi o lingură cu ulei, pune piper negru măcinat şi un praf de sare.

Lasă la cuptorul încins, la foc potrivit, 3540 de minute sau până ce ardeii sunt făcuţi.

Ardei umpluţi cu pilaf

Ardei_umpluti_cu_pilaf

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.