Ardei umpluti cu piept de pui

Printeaza

Ardei umpluti cu piept de pui din: ardei, piept de pui, ceapa, orez, seminte de dovleac, ulei, supa de legume, rosii, zaharina, piper, cimbru, sare, marar, iaurt.

Ingrediente:Ardei_umpluti_cu_piept_de_pui

  • 8 ardei de dimensiune mijlocie
  • 200 g piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca orez
  • 1 pahar seminte de dovleac decojite
  • 30 ml ulei
  • 1/2 l supa de legume
  • 200 g rosii sau bulion
  • 1 tableta zaharina
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 1 legatura marar
  • 1 borcan iaurt

 

Mod de preparare:

Prăjeşti intr-o tigaie fără ulei seminţele de dovleac. Când s-au răcit, le macini. Dai pieptul de pui prin maşina de tocat. Speli ore­zul şi îl fierbi pe jumătate, în 1 ceaşcă apă.

Cureţi ceapa şi o toci mărunt. Amesteci carnea cu seminţele, ceapa, orezul, sare, piper şi cim­bru, după gust.

Scoţi cotoarele ardeilor şi îi controlezi să nu fie iuţi. Umpli ardeii cu compoziţia obţinută şi îi aşezi într-o cratiţă. îi stropeşti cu ulei şi îi înăbuşi la foc mediu, tur­nând câte puţină supă de legume, până îi acoperi. Continui fierberea 1/4 oră.

Decojeşti roşiile, le mărunţeşti şi ie pui în sos. Indulceşti cu zaharină (dupa preferinta). Presari mărar fin tocat şi introduci vasul în cuptor, 10 minute. Ii consumi cu cu iaurt.

Ardei umpluti cu piept de pui

Ardei_umpluti_cu_piept_de_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.