Ardei umpluti cu orez si legume

Printeaza

O reteta gustoasa de ardei umpluti cu orez, legume, morcov, telina, ceapa, nuca, ulei, condimente, patrunjel verde si suc de rosii.

Ingrediente:Ardei umpluti cu orez si legume

  • 20 ardei
  • 1 cană orez
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 4 cepe mari
  • 1 lingură nucă sau pateu de soia
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri condimente
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 300-400 ml suc de roşii

 

Mod de preparare:

Speli arde­ii, îi cureţi de cotoare şi-i laşi deoparte. Cureţi cepe­le, le speli, le tai mărunt, le înăbuşi în ulei cu puţină apă, apoi adaugi ţelina şi morcovul rase şi le căleşti împreună, lei tiga­ia de pe foc, adaugi orezul, nuca sau pate ul de soia, condimentele, pătrunjelul tocat şi ames­teci.

Umpli ardeii cu această compoziţie, îi aşezi într-o oală, torni peste ei sucul de roşii, completezi cu apă cât să-i cuprindă şi-i fierbi pe foc mic. Dacă zeama scade la fiert mai adaugi apă clocotită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.