Ardei umpluti cu orez, ciuperci si verdeata

Printeaza

Ardei umpluti cu orez si ciuperci din: ardei grasi, orez, ciuperci, ceapa, patrunjel, marar, sare, piper, rosii, ulei.

Ingrediente:Ardei umpluti cu orez, ciuperci si verdeata

  • 8-12 ardei grasi
  • 1 cana cu orez
  • 6-8 ciuperci
  • 1 ceapa
  • 4 linguri cu patrunjel si marar tocate
  • sare
  • piper boabe
  • 2 rosii decojite
  • 1 ceasca de ulei

 

Mod de preparare:

Spalati ardeii, inlaturati coditele si semintele folosind varful unui cutit ascutit. Lasati ardeii sa se scurga pe un prosop curat. Pregatiti umplutura: spalati ciupercile cu atentie, desprindeti coditele apoi tocati-le felii subtiri.

Puneti ciupercile si coditele, taiate felii mari, impreuna cu ceapa tocata sa se caleasca in ulei, intr-o cratita smaltuita.

Lucrati la foc mic, cu vasul acoperit. Dupa 15 minute adaugati in cratita rosiile tocate marunt si orezul ales bob cu bob si spalat in 2-3 ape. Lasati sa fiarba usor 4-5 minute. Amestecati cu lingura in cratita sa nu se prinda orezul.

Stingeti focul, sarati si piperati cand amestecul s-a racit putin, apoi framantati cu mana umeda umplutura in care ati adaugat verdeata tocata.

Umpleti ardeii, asezati-i la rand intr-o cratita cu gura larga, acoperiti cu apa calda si fierbeti la foc potrivit, cu vasul acoperit. Serviti mancarea calda, cu sau fara paine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.