Ardei umpluti cu orez basmati, cu suc de rodii si busuioc
PrinteazaArdei umpluti cu orez basmati, cu suc de rodii si busuioc din: ardei, ceapa, pasta de rosii, orez, oua, tarhon, cardamon, sare, piper, usturoi, busuioc, iaurt, cimbru.
- 4 ardei roşii
- 2 cepe
- 50 g pastă de roşii
- 1 cană orez basmati prefiert
- 3 albuşuri
- 1 lingură tarhon proaspăt sau uscat
- 1 linguriţă praf cardamon
- sare
- piper
Pentru sos:
- 1 cutie pastă de tomate
- 1 plic praf de usturoi
- 1 lingură busuioc uscat
- 150 g iaurt fără grăsime
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o toci mărunt, apoi o fierbi la abur 10 minute. Speli ardeii, îi goleşti de cotor şi seminţe şi îi aşezi la abur pentru 20 de minute. Porneşti cuptorul şi îl stabileşti la 180°C. Diluezi pasta de roşii cu apă. Amesteci într-un vas orezul basmati prefiert de tine, pasta de roşii, ceapa şi albuşurile bătute spumă.
Adaugi tarhonul şi cardamonul, sare şi piper.
Amesteci bine toată compoziţia, până devine omogenă. Umpli ardeii cu acest amestec şi îi aşezi într-un vas de iena uns cu puţin ulei de măsline. Dai vasul la cuptor pentru 20 de minute. Serveşti ardeii umpluţi, atât calzi, cât şi reci, alături de un sos de roşii cu busuioc.
Pregăteşti sosul aşa: într-un bol mai mare torni pasta de tomate, praful de usturoi, busuiocul uscat, iaurtul, sare, piper şi cimbru după gust. Amesteci totul bine, laşi jumătate de oră să se combine aromele şi îl serveşti alături de ardeii umpluţi.
Decorezi sosul cu frunze de busuioc proaspete.
Pofta buna!