Ardei umpluti cu legume si hrisca

Printeaza

Ardei umpluti cu legume si hrisca din: ardei gras, hrisca, ceapa, morcov, ciuperci, ulei, marar, patrunjel, nuca, rosii, faina, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, nucsoara, ou, ardei iute.

Ingrediente: Ardei_umpluti_cu_legume_si_hrisca

  • 6 ardei graşi
  • 200 g hrişcă
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 150 g ciuperci
  • 3 linguri ulei
  • câte 1 legătură mărar şi pătrunjel
  • 1 lingură miez de nucă măcinat
  • 2 roşii
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 vârf de cuţit nucşoară
  • 1 ou
  • 1 ardei iute

Mod de preparare:

Pui boabele de hrişcă în strecurătoare, le speli sub jet de apă, după care le laşi să se umfle timp de aproximativ 2 ore, într-un vas cu apă caldă cât să o acopere.
Speli ardeii şi, cu grijă, îi cureţi de cotoare şi seminţe. Cureţi, speli şi toci morcovul, ceapa şi ciupercile. In 2 linguri de ulei încins, căleşti ceapa, morcovul şi ciupercile. Dacă este nevoie, mai adaugi puţină apă. Gând s-au înmuiat legumele, adaugi hrişcă scursă, amesteci şi mai laşi pe foc pentru 1 minut.
Când s-au răcit, adaugi verdeaţa fin tocată, nuca, ardeiul iute tocat, oul, făina, condimente şi sare după gust. Umpli ardeii cu acest amestec, pui câte o felioară de roşie deasupra şi îi aşezi într-o formă termorezistentă unsă cu uleiul rămas. Ii stropeşti cu pasta de tomate diluată cu apă cât să acopere ardeii.
Ii coci 1/2 oră la foc mediu, apoi îi întorci şi continui coacerea 1/2 oră.

Ardei umpluti cu legume si hrisca

Ardei_umpluti_cu_legume_si_hrisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.